Zoals hierboven al aangegeven: wat is de maat van je bak, en hoe veel sluierstaarten heb je er in?
Sluierstaarten hebben per vis 50 l nodig minimaal. Ideaal is een bak van 120 cm breed, inhoud 240 l. Daarin zou je 4 sluierstaarten kunnen houden, afhankelijk van de soort. Ryukins en oranda's worden doorgaans groter dan fantails, ranchu's zitten er tussenin. Pearlscales zijn wat kleiner, maar hun schubben zijn erg kwetsbaar. Eenmaal beschadigd, groeit er een gewone schub voor in de plaats.
Afhankelijk van de soort sluiers ( liefst vissen die een beetje dezelfde zwemeigenschappen hebben) kun je zand op de bodem of bare bottom. Temperatuur is kamertemperatuur, tussen de 15 en 25 graden.
Ik heb een ancistrus cf. cirrhosus bij mijn sluiers zitten en dat gaat goed. Er zijn meer sluierhouders met ancistrussen, ook kweekvormen van de cf. cirrhosus met lange vinnen. Deze ancistrussen kunnen op dezelfde temperatuur gehouden worden. De andere soorten moeten warmer gehouden worden. Pleco's zijn ongeschikt, want dat zijn opruimers van zieke dieren, en sommige sluiers slapen op de bodem, zodat het soms gebeurt dat een pleco zich er op vastzuigt. Bovendien worden pleco's veel te groot.
Eigenlijk houdt het verder zo'n beetje op. Sluiers zijn vaak lompe zwemmers die alles onderzoeken of het eetbaar is, dus kleinere vissen worden ondergeschoffeld of zelfs opgegeten. Dus ook geen cory's, want die hebben een gifstekel die dan in de keel van een sluier kan blijven steken.
Ik denk dat de ancistrus zo'n beetje de enige vis is die goed samen met sluiers kan. Wat vervuiling betreft telt hij net zo zwaar mee als een sluier. Daarnaast is alleen een appelslak, of misschien een helenaslak( als je last van poelslakken hebt) een mogelijkheid.